10 december 2005

Gerhard RichterToen Raf het een tijdje geleden op zijn blog had over een bezoek aan een Richter-tentoonstelling, was mijn nieuwsgierigheid opnieuw aangewakkerd en ben ik vooral op de site van Richter zelf in zijn kunstwerken aan het browsen geweest. Je kunt je er vergapen aan schitterende reeksen van schilderijen en prints. Vooral de lijst van schilderijen is zeer indrukwekkend.

Links zie je één van de vele schilderijen die Richter in 1982 maakte met als titel "Kerze". Voor fans van het album 'daydream nation' van Sonic Youth is dit schilderij geen onbekende. Rechts zie je "Turmspringerin II" uit 1965.

In de volgende post op de blog zie je trouwens nog één van de schilderijen van Richter (nee, het is geen foto !), "Onkel Rudi" genaamd. Het is niet alleen een verbluffend portret, maar tevens een heel mooi voorbeeld van hoe een duits kunstenaar tracht om te gaan met het oorlogsverleden van zijn land.

Gerhard Richter

1 opmerking:

RAf zei

Als ik me niet vergis is de man zelfs familie van hem.
In 2002 zag ik een overzichtstentoonstelling van hem in het SFMOMA. Ik was diep onder de indruk van de man zijn werk. Ik heb thuis nog een zeer mooi overzichts boek van hem liggen. Ik zal aan onze Pa eens vragen of hij het op wil graven, en dan moet je het maar eens lenen. Een must voor elke Richter liefhebber !