20 november 2005

Fence - The Money (Cahier - 19/11/2005)

Fence is een band uit Limburg en bestaat uit vier goedlachse lummels die lekkere indierock serveren. Zeer goede songs met een scherp randje aan en met hoekige arrangementen. Het speelplezier droop ervan af en werkte zeer aanstekelijk. Het bisnummer waarbij de vrolijke krullenbol/gitarist zowaar de maat aangaf met zijn schoeisel was maar één van de hoogtepunten. Enorm aangenaam optreden dat geen moment verveelde.
Fence

Het voorprogramma werd verzorg door The Money. Deze heren zijn in het verleden allen betrokken geweest in meerdere muzikale projecten of spelen nog in andere bands, zodat ze weten wat muziek maken is. En dat was eraan te horen. Ronduit fantastisch optreden dat integraal in Pili Pili uitgezonden zou kunnen worden. Rootsmusic met een americana-sausje. Verbluffend goede cover van Bob Dylans New morning. Guy opende het optreden met een soloact op de toetsen en gaf ook nog een mooi solo-bisnummer (cover van Eels). Rienk (die ik gerust een Chris Isaac-achtig charisma durf toedichten) loste een technisch probleem van Maarten mooi op door out of the blue en solo het nummer sex on the beach te brengen. Toon drumt verrassend efficiënt en de Fist is en blijft de vleesgeworden liefde voor muziek. Jawadde.
The Money


Conclusie : de afwezigen hadden wederom overschot van ongelijk. Voeg er nog de dj-set van Toon & Willem aan toe, en de aanwezigen waren getuige van een muzikaal zeer puike avond waar 49er met volle teugen van zou genoten hebben (en hij zou ook zonder al te veel morren deelgenoot geworden zijn van het plan om het schabje tuborg op te kuisen).

1 opmerking:

RAf zei

Yep, Ik had er graag bij geweest. Net zoals ik er nog vaak ga willen zijn. De optredens, het gelul en he bier. (Want bier, daar kennen ze hier niks van ...) Jullie moeten dus allemaal maar een beetje in mijn plaats genieten.

Miss you guys ...