03 december 2005

Ember : Seven samurai

LP gekocht in de garage-sale van Raf op basis van de zeer mooie hoes en op aanraden van Raf. Ben er eindelijk aan toegekomen om deze plaat (opgenomen in 1997 en uitgebracht op Day After Records) eens op te zetten, en dat zal in de toekomst nog regelmatig gebeuren. Emocore zoals ik het graag hoor. Lekker gloomy. De lyrics zijn ook niet om mee te lachen ("... I tried to find you. I tried to hold on to the dream, but winter died again this spring and snow melted just like all queens eventually die ..."). En het lyricpapiertje eindigt met "nomen illi mors", wat zoveel wil zeggen als : "zijn naam is 'De dood'"...
De band was me totaal onbekend en ook via google heb ik er weinig info over kunnen terugvinden, behalve dat deze tsjechische band blijkbaar niet meer bestaat.

2 opmerkingen:

RAf zei

Dat is inderdaad een pareltje. Welke andere platen had je ook al weer gekocht ? + eventuele score ?

Peter Prong zei

Ik had nog gekocht : Metroschifter (Fort Saint), Metroschifter (capsule), Portrait of Sinatra, Texas is the reason (Do you know who you are ?), Elliot Smith (titelloos), Monochrome/laser (view from the exterior), Kill Holiday (somewhere between the wrong is right), Hawkwind (Roadhawks), Julia. Ik zal mondjesmaat de platen nog eens tegoei beluisteren om er een score aan te kunnen geven. Hawkwind is alleszins een bom ! Hoe geniaal is "silver machine" wel niet ?