29 maart 2014

Diablo Blvd (Cahier - 28.03.2014)Soms doet het deugd om vast te stellen dat er bepaalde zekerheden zijn in het leven. Zoals metal bijvoorbeeld. Een genre dat er staat als een huis en dat zich zelden of nooit zal bezondigen aan bizarre koerswendingen. Diablo Blvd brengt een nieuw album uit ('Follow The Deadlights') en tijdens de try-out van vanavond kon vastgesteld worden dat op dit derde album de band verder borduurt op het verleden.

De welluidende stem van frontman Alex Agnew en de schitterende drumpartijen van Kris Martens blijven de voornaamste bouwstenen van de band. Openingsnummer en nieuwe single 'Beyond The Veil' gaat briljant van start, hoewel ik minder warm word van de melodische interludia, die de epische proloog een beetje onderuit halen. Het vervolg van het concert laat zich raden : een mix van oud en nieuw werk, met Agnew als een door de wol geverfde aanstoker.

Nog zo'n zekerheid : drummer Martens blijft een show-kikker. Het concert was één lange drumstick-spinning-marathon. Oefening baart blijkbaar niet alleen kunst, maar tevens op den lange duur een blind automatisme. De aanwezigheid van Opa Martens - in de wandelgangen gekend als 'den hele ouwe Monster' - noopte Agnew trouwens tot hét moment van de avond : hij droeg de oude klassieker 'Scarred and Undefeated' op aan de kranige man, daarmee aan het nummer meteen een spitsvondige bij-betekenis verlenend.

Geen opmerkingen: