17 september 2006

Star Wreck : in the pirkinning

Regie : Timo Vuorensola (2005)

Captain James B. Pirk en zijn crew (waaronder Commander Dwarf en de androïde Info) zitten gevangen in het verleden op Aarde. Om de toekomst een handje te helpen, besluit de machtsgeile Pirk om de Aarde te veroveren, gebruik makend van de technologie van de toekomst. Nadat deze missie is volbracht, komt de bevolking van de Aarde in opstand tegen keizer Pirk. In een parallel universum vindt hij een 'andere' Aarde en besluit om ook deze planeet te veroveren. Maar dat verloopt niet zo vlot : hij moet een genadeloze strijd aanbinden met Captain Sherrypie en diens veiligheidschef Garybrandy. De tegenstanders gaan geen enkel middel uit de weg om hun doel te bereiken ...

De film is de zevende film in de Star Wreck-reeks, geschreven en gemaakt door vijf jonge Finnen. De eerste delen waren zeer goedkope prullen van enkele minuten, maar het vijfde deel was al wat groter van opzet en werd gratis op het internet aangeboden. Via messageboards verkreeg de serie een cultreputatie en de ambities werden groter. Star Wreck : in the pirkinning is het resultaat van maar liefst zeven jaren werk. Het resultaat mag gezien worden. Het is opzienbarend hoe verbazend knap de cgi-effecten gemaakt zijn, vooral als je weet dat het allemaal frame per frame gedaan werd met een aantal homecomputers en zonder grote budgetten. De camera en de nodige software werden geleend van de school waar hoofdacteur/bedenker/producer Samuli Torssonen studeerde !

De humor is studentikoos, soms wat platvloers, maar vooral heerlijk zwartgallig op typisch Finse wijze. Wel jammer dat je volledig afhangt van de kwaliteit van de ondertiteling, want ik had de indruk dat daardoor veel van de grappen verloren gingen. De storyline is pure onzin en trekt op niks, maar dat is van weinig belang. Alle info vind je op deze website : starwreck, waar de film overigens volledig gratis te downloaden valt.

2 opmerkingen:

RAf zei

zoek de dt fout ! (sorry Peter, maar in het licht van de laatste dt storm in de cahier kon ik het echt niet laten :-))

Voor de rest : Ik heb al heel wat gehoord over dit project, maar heb nog nooit de moeite genomen om het eens te bekijken. Misschien iets voor deze week.

Peter Prong zei

Oeps ... aangepast !
Bekijk alleszins de trailer eens op de website. Dan heb je al een goed idee.