17 oktober 2008

I hate techno ('t Slot - 17.10.2008)

Het moet gezegd : deze editie van I hate techno was verre van een hoogvlieger. Vooreerst kregen we Heartwork in de maag gesplitst, een Belgische metalcoverband die haar naam ontleent aan een album van Carcass. Tenenkrullende covers van grote namen zoals Metallica, Iron Maiden en AC/DC.

Gelukkig was er even later Bliksem om de meubelen te redden. Het contrast met de eerste band was enorm. Een zeer stevig groepsgeluid, avontuurlijke trashmetalsongs en uitstekende muzikanten. Jeroen en Toon pingelen een aardig eind weg en worden goed in het gareel gehouden door de voortreffelijk bassende Jakke. Hoewel Peggy mooi haar streng trekt als vocale frontvrouw, maakte ik me toch de bedenking of de band niet beter gebaat zou zijn met een frontman. Desalniettemin een lekker stevige set.

Vanaf dan was het opnieuw downhill. De Kempische hardcoreband Upperhand bediende zich van twee zangers (de ene neigde naar een screamer en de andere naar een grunter). De fles jameson ging vrolijk van hand tot hand en het geluid stond loeihard. Dit laatste zorgde achteraf voor enige hommeles met de organisatie én zou naar verluidt zelfs - vlak na de set - geleid hebben tot het ontslag uit de band van de zeer dronken screamer. Voor de rest doordeweekse hardcore die me in het geheel niet kon boeien.

Zou het Britse Chaosanct enige troost kunnen bieden ? Deze death metal-band heeft immers niemand minder dan de illustere James McIlroy (een voormalige gitarist van Cradle of Filth) in haar rangen lopen, olala ! Driewerf helaas ... Op een andere plek en op een andere moment zou deze band misschien wel verdienstig uit de hoek kunnen komen, maar vanavond zat dat er niet in. De ietwat androgyne en ladyboy-achtige frontman is alleszins een aparte asset voor een death metal-band. Feit is ook dat het geluid wel zeer slecht afgesteld stond. En nu we het daar toch over hebben : het vriendinnetje van de PA-man was het grappigste aspect van de hele avond. Zelden iemand gezien die het dusdanig slecht naar haar zin had en die overduidelijk door haar vriendje was meegesleurd naar iets waar ze totaal geen zin in had. Haar imitatie van een halfdode of comateuze persoon was verbluffend sterk. In hindsight, who can blame her ?

1 opmerking:

Anoniem zei

ik kan je helaas alleen maar gelijk geven!