15 maart 2009

The Galacticos & The New Industry (Cahier - 14.03.2009)

Zaterdag 14 maart kondigde zich in de Noorderkempen aan als een beloftevolle lentedag, waarbij schuchtere zonnestralen door het wolkendek priemden, maar werd uiteindelijk toch nog lichtjes verstoord door een nevelig regengordijn. En zo was het in feite ook met de twee bands die vanavond het Cahier-podium bevolkten. The New Industry is overduidelijk het soms dubieuze niveau van lokale bandjes ontgroeid. Hier staat een echte groep op het podium, waarvan de leden ervaring hebben opgedaan in bands van diverse pluimage. Aan de songs is overduidelijk hard gewerkt en geschaafd, en aan het hechte en solide groepsgeluid is te horen dat er reeds veel uren in het repetitiekot versleten werden. Degelijke stuff en aan talent geen gebrek. Enig minpuntje : misschien een tikje té glad, een tikje te weinig rock-cojones.

De zanger van Barbie Bangkok bleek ziek te zijn en aldus diende de band ter elfder ure af te zeggen. De lieftallige boeker Lore wist in allerijl het Hasseltse The Galacticos te strikken, een lentefris en jong bandje dat met het luchtige Humble crumble momenteel flink wat succes oogst. Zowel wat uiterlijk als wat muzikale invloeden betreft, zijn de jongens duidelijk beïnvloed door college-slackers à la Pavement en Weezer. Geen aardbodemverschuivende set, maar leuk om te consumeren. Wel jammer dat de drummer de fouten opstapelde. Die jongen heeft nog veel te leren. De reguliere set eindigde nogal chaotisch : nog tijdens het nummer werd een deel van de drumkit ontmanteld, iets wat we vorig jaar op ATP ook The Dirtbombs zagen doen. In een storm van feedback verlieten de knapen het podium, om wat later een al even chaotisch bisnummer te brengen. Na de show verdrongen de vier bandleden elkaar achter de draaitafel om ook de afterparty te verzorgen, en ze hadden er duidelijk schik in.

In de marge kan nog opgemerkt worden dat het geweldig deugd deed om te zien dat een relatief uitgebreid en jong publiek zich vanavond de moeite getroostte om naar de Cahier af te zakken. Is er dan toch nog een toekomst voor concerten in onze favoriete Hoogstraatse club ?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Is er dan toch nog een toekomst voor concerten in onze favoriete Hoogstraatse club ?"

Laat ons hopen, laat ons hopen!

Anoniem zei

Tuurlijk!

Even off topic: man gij gaat naar veel optredens!!! Daar kan ik ni aan tippen en ik doe nochtans mijn best.