09 mei 2010

Gentlemen Of Verona & Where Is Johnny ? (Cahier - 08.05.2010)

Tijdens deze twee concerten moest ik regelmatig denken aan het bekende filosofische raadsel : "If a tree falls in a forest and no one is around to hear it, does it make a sound?" Er waren immers ontieglijk weinig toeschouwers opgedaagd voor deze nochtans leuke affiche (letterlijk en figuurlijk). Maar de enkelingen die zich de moeite getroost hadden, hebben de boom wel degelijk horen vallen. En hoe !

Zowel het voorprogramma - het Turnhoutse Where Is Johnny ? - als de Limburgse hoofdact Gentlemen Of Verona lieten de lage opkomst niet aan hun hart komen en etaleerden beiden een aandoenlijke hoeveelheid drive, humor en zelfrelativering. Beide bands serveerden een korte maar vinnige set, waarbij de twee frontdames een hoofdrol opeisten. Vooral de Verona-frontdame bleek een zeer flexibele rockbitch te zijn die het podium probleemloos inpalmde. Geen van beide groepen had er veel moeite mee om naar hun voorbeelden te refereren. Where Is Johnny greep misschien een tikje hoog met covers van de Yeah Yeah Yeahs en The Stooges (I wanna be your dog), maar Gentlemen bracht met Rid of me een geslaagde PJ Harvey-cover.

Moment van de avond : de Verona-frontlady die na de set ietwat in paniek terug het podium opkwam met de boodschap dat het kot bijna in de fik gevlogen was omdat iemand een pan met worsten op het vuur had laten staan ... waarna ze er dan maar een bissetje van maakte. If two bands play in a club and few people are around to hear it, they can still produce a hell of a sound !

Geen opmerkingen: