27 januari 2006

Thunderheartmachine (Hobnob Brasschaat - 25.01.2006 & Humo's Rock Rally Notelaar Oostmalle 28.01.2006)

Over opener Richie don't die kunnen we kort zijn : zoek asjeblieft een andere hobby, mannen. De drummer zou zich beter aan de triangel wijden, bassist en gitarist hadden niks origineels te bieden, en vooral de zanger had de uitstraling van het dekseltje van een potje kwark. Rampzalig slecht gebrachte cliché-punkrock. Zucht ...

Tweede band Alerta was al heel wat anders. Klonk fris van de lever met een goede drummer en een indrukwekkende gitarist. Hadden duidelijk regelmatig naar At the drive in geluisterd, en dat is geen slechte basis om van te vertrekken natuurlijk. Er was achteraf wat discussie over de zanger. De man heeft energie te koop, en zijn stem klonk als een klok, maar volgens sommigen (en ik kan hen enigzins hierin bijtreden) klopt hij om één of andere reden niet in het plaatje. Toch een band met mogelijkheden én podiumprésence.

Maar we waren natuurlijk naar de Hobnob afgezakt (alwaar een pintje slechts 1 € kost !) om Thunderheartmachine aan het werk te zien. Kris had ons al gewaarschuwd voor de brutale podiumopstelling qua versterking, en dat bleek geen ijdele praat te zijn. Maar als je stonerrock brengt, moet je natuurlijk stevig blazen. En geblazen werd er ! Het viel op dat de mannen al veel podium- en speelervaring hadden en het optreden zat lekker strak. Zalige covers van white rabbit (Jefferson Airplane) en war pigs (Black Sabbath - thanks Kris). Als eerste try-out met de nieuwe bezetting was dit optreden zeer geslaagd. Wel tijd dat de mannen hun website eens updaten, want de Kris staat zelfs nog niet als nieuwe drummer vermeld ! Enkele dagen later deden de heren één en ander nog eens meer dan dunnetjes over tijdens Humo's Rock Rally (om inschrijftechnische redenen onder de naam A lever and a fixed point). Van de drie bands die we daar zagen (naast THM ook nog Suspicous en The Hoax), was THM veruit de beste. Maar het is geweten dat de Humo-jury eerder dweept met arty farty gepingel dan met brute stonerrock, dus of THM een kans maakt om door te stoten naar de halve finale valt nog af te wachten. Aan THM zal het echter niet gelegen hebben, want de drie nummers stonden er als een huis.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog een leuke anekdote over Warpigs ...
Enekele jaren geleden passeerde het ozzfest in het sportpaleis. Ozzy komt op en Tim Van Riel merkt op dat de drummer van Ozzy de vroegere drummer van Faith No More is. Tim, grote fan van FNM, hoopte stilletjes dat Ozzy een nummerke van FNM zou spelen. Halverwege zet de groep War pigs in en Tim gaat compleet uit zijn dak. Na het lied is hij door het dolle heen want Ozzy had volgens hem een nummer van FNM gespeeld. Zijn enthousiasme temperde redelijk snel toen wij hem duidelijk maakten dat dat een lied van Black Sabbath is, ooit ook gecoverd door FNM.
Hartelijk om gelachen !!!

Anoniem zei

Ja Raf, ik beken, dat was niet mijne sterkste zet. Ik ben dan ook niet echt thuis in het oeuvre van Black Sabbath. Ik kwam toen op het Ozzfest trouwens eerder voor System Of A Down en Tool. Vooral de show van Tool was toch een stuk sterker dan die van onzen Ozzy.

Anoniem zei

Volledig waar Tim, maar het was toch heel grappig ...
Tool was overdonderend toen. Ik zou ze eens graag in een zaal a la AB willen zien, dat kan niet anders dan vlammen !