07 februari 2006

Jealousy is my middel name

De Zuid-koreaanse regisseuse Park Chan-Ok debuteerde in 2002 met dit ingetogen psychologisch drama. Lee, een jonge literatuurstudent, krijgt een job bij een literair tijdschrift. Het toeval wil dat zijn vriendin het pas heeft uitgemaakt wegens een relatie met de hoofdredacteur van dat tijdschrift ... Met zo'n premisse kun je verschillende kanten uit. De meest evidente is om er een soort wraakthriller van te maken. Maar dat gebeurt dus niet. Zelfs niet wanneer de gladde hoofdredacteur zijn zinnen zet op de nieuwe fotografe, waar ook Lee een boontje voor heeft. Het eigenaardige is dat Lee en de hoofdredacteur steeds beter met elkaar kunnen opschieten en zelfs vrienden worden...

Het resultaat is een zeer sober en integer psychologisch portret van zeer verschillende mensen in het moderne Seoel. Misschien aan de langdradige kant, maar toch een begrijpelijke winnaar van een Tiger-award op het filmfestival van Rotterdam.

Op imdb heeft een koreaanse lezer de film als volgt trachten samen te vatten : "This is the story about 3 people. The man who have been stolen TWO girl friends by just ONE guy, The woman who loves wived-man and pity man, The man who is impudent to steal two girls from one guy, and have another girl,not his wife. They are in some trouble, but so funny trouble. Actor and actress was excellent at their role." Hilarische commentaar !

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Koreaans gesproken, russisch gedubt met swahili ondertitels ?

Anoniem zei

En waarom heten álle Zuid-Koreanen trouwens Park ?

Anoniem zei

Of Lee...

Anoniem zei

En is Park dan eigenlijk Palk en Lee Ree ?

Peter Prong zei

swahili ondertitels : da's nog een uitdaging !