30 augustus 2007

Akkerpop (25.08.2007)



Akkerpop, het beste festival ter wereld ondanks de geafficheerde muziek. Vat ik het zo goed samen ? Uit financiële overwegingen hebben onze goede vrienden van de Mussenakker er enkele jaren geleden voor geopteerd om een gratis festival in elkaar te boksen met enkel goedkopere bands op de affiche. Kwestie van de broek niet al te zwaar te kunnen scheuren. De gezelligheid primeert aan het Klooster in Meer en de muziek is lekker meegenomen.

Het parcours dat de gemiddelde bezoeker aflegt, is derhalve nogal voorspelbaar. Onder het genot van menig glaasje pils wordt gekeuveld met de vele bekenden die zich op het terrein bevinden. Een vervelende wesp wordt uit de pils verwijderd, de zon schijnt in de ogen, een eerste appelflauwte dient zich aan, Toon Frut lonkt, de toren bekers wordt groter en groter. Vele kinders lopen rond in de groene mussen-shirts, verkregen met bijeengeraapte bekers. Naamate het avondduister invalt, worden de herinneringen aan de bands vager en vager. En wanneer de afsluitende DJ aan de knoppen staat, is elke vorm van normbesef reeds lang afgevloeid via de inderhaast geïmproviseerde pisgoot. Hoe de nachtelijke fietstocht huiswaarts eindigen zal, staat in de sterren geschreven ...

Mijn excuses dan ook aan de bands die het beste van zichzelf hebben gegeven tijdens deze hoogst vermakelijke dag. Ik ga me beperken tot eervolle vermeldingen voor You Raskal You, een aangename bries die in schril contrast stond tot het core-stage in de Mussenakker zelf, waar bands zoals Outcast en Crimson Falls het sombere weer maakten. Maar zo'n bands zijn natuurlijk een mooi middel voor fans van hardcore/death metal/beatdown om hun woede te kanaliseren (bijvoorbeeld richting het plafond van de Mussenakker, dat zwaar te lijden had onder het mosh-geweld). Ook een vermelding waard is de Nederlandse rockband The Spades. Een wilde fan zal ik nooit worden, maar hun simpele en stevige rootsrock zat goed in elkaar. En we mogen natuurlijk The Porters niet vergeten. Punk-folk uit Duitsland, hoe bestaat het ?! En vooral : waarom bestaat het ?! Entschuldigung Porters, aber ich lieb euch nicht ... DJ Stijn Smets sloot de debatten met een zeer korte electro-set maar deed dat blijkbaar niet luid genoeg, want één iemand (ik noem geen namen) slaagde erin om al slapend te dansen.

Akkerpop, zoals altijd een onmisbare aanslag op portemonnee en ingewanden !

2 opmerkingen:

RAf zei

Kris,

Uw haar begint toch ook serieus uit te dunnen man ... welcome to the club !

Unknown zei

Dat lijkt alleen maar zo...
:-/