14 november 2009

Sukilove & You Raskal You (Cahier - 13.11.2009)

De naam van You Raskal You is in het bestek van onderhavige blog reeds meerdere malen gevallen en de aandachtige lezer zal gemerkt hebben dat dit bijkans altijd gepaard ging met lovende bewoordingen. Ook het openingsconcert dat het vijftal vanavond gaf dient wederom bewierookt te worden en noopte ons achteraf - en niet voor het eerst - tot de overpeinzing waarom deze groep in hemelsnaam nog niet op bredere schaal is doorgebroken. Kijk hier voor een video-impressie van het concert.

Enkele weken geleden deed ik mijn beklag over een gebrek aan spelvreugde bij de heren van Customs, gecombineerd met een ronduit irriterende soundcheck. Dat het ook anders kan, werd bewezen door Sukilove, de band rond Pascal Deweze. Hoewel deze laatste al flink wat sporen heeft nagelaten in het Belgische muziekwezen (Metal Molly, Mauro & The Grooms en het Chitlin' Fooks-project met Carol Van Dijk van Bettie Serveert), viel de man op geen grammetje kapsones te betrappen.

Fris van de lever ging het van een uiterst korte soundcheck naar een leuke set die grotendeels opgetrokken was uit nummers van het zopas verschenen album Static Moves. De plaat werd op korte tijd opgenomen in de eigen studio van Deweze - "Studio Jezus" - gelegen in een verlaten fabriekspand. Ogenschijnlijk ietwat warrig en rommelig, bood het concert toch een goede indruk van het onmiskenbare muzikale meesterschap waarover Deweze beschikt. De man kon er trouwens goed mee lachen toen op het einde van de reguliere set bleek dat de deur naar de backstage pardoes gesloten bleek te zijn, de band aldus onder lichte dwang tot een bisronde pushend. En dat hij een fan was van de bescheiden DJ-exploten van ondergetekende, was een leuke bonus. Geslaagde avond kortom.

1 opmerking:

Anoniem zei

moet controleren:)