14 juni 2015

You Raskal You (De Singer - 13.06.2015)

Het smeden van een 'gewone' pop-song is een onderschat ambacht. De smid van dienst kan zich immers niet verhullen achter vuilspuiterij of achter een lyrics- of fouten-verbergende muur van lawaai. You Raskal You heeft dit ambacht echter ruimschoots onder de knie en mag zich - gezien de verdiensten van de laatste jaren - zonder twijfel toch de gilde der edelsmeedkunst rekenen.

Op één of andere manier slaagt deze band er telkenmale in om de ingrediënten in de juiste hoeveelheid toe te voegen aan hun smakelijke mix van pop, country, funk & rootsmuziek : nét de juiste toets aan melancholie zonder af te glijden naar meligheid, nét voldoende sporadische uithalen door de leadgitaar, nét voldoende variatie in bas & drums zonder gevaar voor ergernis o.w.v. overbodige tierlantijntjes, nét niet teveel inzet van het geheime wapen Guy Brees ... en zelfs de bindteksten getuigen steevast van een fijnbesnaard gevoel voor humor.

De show van vanavond fungeerde als één van de try outs voor een aantal nieuwe songs met funky insteek, die hun definitief beslag zullen vinden in een derde album dat in Londen opgenomen zal worden. Het publiek bleef deze avond helaas (zowel om auditieve als visuele redenen) verstoken van de aanwezigheid van de Raskalettes (het groovy achtergrondkoortje van vrouwelijke kunne), doch dat kon de pret nauwelijks drukken. Ik durf er vergif op innemen dat het derde album er ééntje gaat zijn voor fijnproevers.


Geen opmerkingen: